Social Work

Binnenkort ben je weer welkom op onze online open dag

Op zaterdag 13 maart kun je hier live presentaties volgen en chatten met studenten tijdens de online open dag. Nu vind je hier video’s over de opleiding.

Meer weten over de opleiding? Ga naar de opleidingpagina van Social Work.

Wat houdt de opleiding Social Work in?

Social Work is een heel brede opleiding. In deze voorlichtingsvideo hoor je wat voor een opleiding het is, voor welk beroep je wordt opgeleid, welke vakken je krijgt, hoe het onderwijs eruit ziet en op welke manier je dit gaat leren.

Online leren: kijk je mee?

Via een kennisclip bereid je je voor op een hoorcollege. Kijk en luister mee met deze kennisclips Psychologie, Sociologie, Agogiek en het hoorcollege Antropologie.

 Een kijkje in het werkveld van een sociaal werker

Op bezoek bij Koraal Maastricht, Stichting Livia en Xonar. Medewerkers en studenten vertellen. Wat zijn de activiteiten van de instellingen, wat vraagt dit werk van professionals en wat zijn de ervaringen van Social Work studenten?

Is dit iets voor jou?

Studenten kiezen voor de opleiding Social Work, omdat ze ‘iets met mensen’ willen doen. Je hoeft nog niet precies te weten wat je wilt worden, want met deze opleiding kun je in veel verschillende beroepen terechtkomen. Gedurende de opleiding ontdek je welk vakgebied het beste bij jou past en wat je het leukste vindt. Het is belangrijk dat jij:

  • veel mensenkennis hebt;
  • begaan bent met mensen;
  • het leuk vindt om samen te werken;
  • een neus hebt voor onrecht;
  • voor mensen opkomt;
  • goed kunt luisteren;
  • graag helpt bij het oplossen van problemen.

Twijfels of toch niet helemaal wat je zoekt? Misschien past een van onderstaande opleidingen ook bij je. 

Of lees hieronder meer over de deeltijd opleiding.

Deeltijd opleiding Social Work
Wil jij jezelf verder ontwikkelen als sociaal werker en je carrière verder brengen? Deze flexibele deeltijdopleiding is ideaal voor als je werkt en daarom niet meer fulltime in de schoolbanken wilt. Je werkervaring kun je inzetten bij je studie.

Je moet beschikken over een passende werk- of stageplek op hbo-niveau. Met passend bedoelen we in het sociale domein. 50% van het leren vindt plaats op de werkplek in de vorm van het maken van beroepsproducten. Als je geen passende werkplek hebt kunnen we beperkt suggesties aanreiken, echter je bent zelf verantwoordelijk en zal binnen een maximale tijd na aanvang je werkplek moeten hebben.

Gedurende de opleiding word je begeleid door een coach vanuit de opleiding en door de begeleider op de werkplek;

Wat verwachten wij van jou? We realiseren ons dat deze opleiding veel van onze studenten vraagt. Je moet goed zelfstandig kunnen werken en gedurende de opleiding zul je meer en meer aan het roer staan van je eigen leerproces. Uiteraard word je hierin door ons begeleid.

Lees meer Lees minder

Dit is het!

Kom kennismaken
Een open dag geeft je een goed beeld. Wil je echt weten hoe het is bij Zuyd? Kom dan proefstuderen. Een eerstejaars student neemt je (online) een dag mee naar alle lessen, werkgroepen en koffiebreaks. Of je volgt een (online) programma dat de opleiding speciaal voor jou heeft samengesteld. Zien we je snel weer?

Kom proefstuderen

Stel al je vragen
Vraag onze studenten welke vakken het leukst of het minst leuk zijn. Of ze vrienden hebben gemaakt en wat ze van het gebouw vinden. Vraag onze docenten of je beeld van de opleiding klopt, of je interesses er echt in terugkomen. We helpen je al je twijfels weg te nemen. Zo maak je een goede keuze. Je kunt al je vragen stellen in de live sessies of via mail: esther.stok@zuyd.nl of margo.reinaerdts@zuyd.nl. Tijdens de open dag is Esther ook bereikbaar op +31 (0)6 42 09 03 18.

En nu?

Praat erover 
We vertellen je vandaag veel. Praat er daarom de komende dagen over. Vinden je ouders dat deze opleiding bij je past? Wat vinden je vrienden en je mentor? Praten met anderen kan je helpen. Het bevestigt dat je de juiste keuze maakt of laat je andere mogelijkheden zien. Je komt via via vast iemand op het spoor die deze opleiding doet of werkt in het beroep dat jij voor ogen hebt. Praat je liever met iemand van Zuyd over je studiekeuze? Mail dan onze studiekeuzeadviseur via studiekeuzeadvies@zuyd.nl.

Ben je al enthousiast? Schrijf je dan direct in voor de opleiding!

Houd contact
Wil jij op de hoogte blijven van Social Work? Volg ons dan op Facebook. En als je de livechat hebt gemist, kun je hier al je vragen stellen. Of mail ons:

Kijk rond in ons gebouw...