Social Work

Deze online open dag is al geweest!

Op zaterdag 13 maart kon je hier live presentaties volgen en chatten met studenten tijdens de online open dag. Nu vind je hier video’s over de opleiding. Meer weten over de opleiding? Ga naar de opleidingpagina van Social Work.

Wat houdt de opleiding Social Work in?

Social Work is een heel brede opleiding. In deze voorlichtingsvideo hoor je wat voor een opleiding het is, voor welk beroep je wordt opgeleid, welke vakken je krijgt, hoe het onderwijs eruit ziet en op welke manier je dit gaat leren.

Deeltijd
Je kunt deze opleiding ook in deeltijd volgen. Lager op deze pagina vind je hier informatie over. Je kunt ook navigeren via het topmenu.

Online leren: kijk je mee?

Via een kennisclip bereid je je voor op een hoorcollege. Wil je een idee krijgen van hoe dat eraan toegaat? Kijk en luister dan mee met deze kennisclips Psychologie, Sociologie en Agogiek.

Social Work in deeltijd studeren

Wil jij jezelf verder ontwikkelen als sociaal werker? Wil je doorleren maar niet meer hele dagen in de schoolbanken zitten? Wil jij jouw kennis en ervaring inzetten om een diploma te behalen op HBO-niveau? Dan is de flexibele deeltijdopleiding Sociaal Werk van Zuyd hogeschool iets voor jou! Meer weten? Doe mee aan de live sessies voor de introductie bijeenkomst en daarna voor een Meet&Greet met docenten of het werkveld.

Bekijk hier de veelgestelde vragen (pdf) van de deeltijd opleiding.

Onze eerstejaars hebben na de eerste weken als opdracht een nieuwsflits gemaakt over hun ervaringen (pdf).

Download onze voltijd of deeltijd brochure

  

 

 

 Een kijkje in het werkveld van een sociaal werker

Op bezoek bij Koraal Maastricht, Stichting Livia en Xonar. Medewerkers en studenten vertellen. Wat zijn de activiteiten van de instellingen, wat vraagt dit werk van professionals en wat zijn de ervaringen van Social Work studenten?

Is dit iets voor jou?

Studenten kiezen voor de opleiding Social Work, omdat ze ‘iets met mensen’ willen doen. Je hoeft nog niet precies te weten wat je wilt worden, want met deze opleiding kun je in veel verschillende beroepen terechtkomen. Gedurende de opleiding ontdek je welk vakgebied het beste bij jou past en wat je het leukste vindt. Het is belangrijk dat jij:

  • veel mensenkennis hebt;
  • begaan bent met mensen;
  • het leuk vindt om samen te werken;
  • een neus hebt voor onrecht;
  • voor mensen opkomt;
  • goed kunt luisteren;
  • graag helpt bij het oplossen van problemen.

Twijfels of toch niet helemaal wat je zoekt? Misschien past een van onderstaande opleidingen ook bij je. 

 

Dit is het!

Kom kennismaken
Een open dag geeft je een goed beeld. Wil je echt weten hoe het is bij Zuyd? Kom dan proefstuderen. Een eerstejaars student neemt je (online) een dag mee naar alle lessen, werkgroepen en koffiebreaks. Of je volgt een (online) programma dat de opleiding speciaal voor jou heeft samengesteld. Zien we je snel weer?

Kom proefstuderen

Stel al je vragen
Vraag onze studenten welke vakken het leukst of het minst leuk zijn. Of ze vrienden hebben gemaakt en wat ze van het gebouw vinden. Vraag onze docenten of je beeld van de opleiding klopt, of je interesses er echt in terugkomen. We helpen je al je twijfels weg te nemen. Zo maak je een goede keuze. Je kunt al je vragen stellen in de live sessies of via mail: esther.stok@zuyd.nl of margo.reinaerdts@zuyd.nl. Tijdens de open dag is Esther ook bereikbaar op +31 (0)6 42 09 03 18.

En nu?

Praat erover 
We vertellen je vandaag veel. Praat er daarom de komende dagen over. Vinden je ouders dat deze opleiding bij je past? Wat vinden je vrienden en je mentor? Praten met anderen kan je helpen. Het bevestigt dat je de juiste keuze maakt of laat je andere mogelijkheden zien. Je komt via via vast iemand op het spoor die deze opleiding doet of werkt in het beroep dat jij voor ogen hebt. Praat je liever met iemand van Zuyd over je studiekeuze? Mail dan onze studiekeuzeadviseur via studiekeuzeadvies@zuyd.nl.

Ben je al enthousiast? Schrijf je dan direct in voor de opleiding!

Houd contact
Wil jij op de hoogte blijven van Social Work? Volg ons dan op Facebook. En als je de livechat hebt gemist, kun je hier al je vragen stellen. Of mail ons: