HBO-Rechten

Deze online open dag is al geweest!

Op zaterdag 13 maart kon je hier live presentaties volgen en chatten met studenten tijdens de online open dag. Nu vind je hier video’s over de opleiding. Meer weten over de opleiding? Ga naar de opleidingpagina van HBO-Rechten.

Opbouw van de studie

Wat ga je precies doen? Je krijgt les over verschillende thema's en de rechtsgebieden die daar bij horen. In het eerste jaar bespreken we bijvoorbeeld de wet- en regelgeving bij het kopen van een huis. Je leert bijvoorbeeld ook hoe je een goed advies aan de koper schrijft. Hoe je een adviesgesprek voert en hoe je onderhandelt over de verkoopprijs. Elk blok gaat over een ander thema. En bij elk thema past een ander rechtsgebied. Daarnaast is er veel ruimte om praktijkervaring op te doen tijdens de stages. In dit overzicht zie je hoe de opleiding precies is opgebouwd. 

Werkdag van een jurist

Zit een jurist de hele dag met zijn neus in de boeken? Of staat hij of zij de hele dag in de rechtbank vurige betogen te houden? Deze blogs geven je een meer realistisch beeld van wat je als jurist zoal doet: 

Veel vragen en verrassende antwoorden

We stelden heel veel vragen aan ons panel. Is rechten studeren echt zo droog en moet ik mijn wettenbundel van buiten kennen? Wie is de leukste docent en hoeveel ga je eigenlijk verdienen? Studenten en docenten geven antwoord in korte video's. Zo leer jij hen en de opleiding beter kennen. 

Maak kennis met ons

Liever een-op-een?

Wil je een-op-een met een student praten over de studie en het studentenleven? Daarvoor kun je deze chatmogelijkheid gebruiken. Je kunt in het Nederlands chatten met Joyce of Celine. Lees daar ook de blogs van Joyce over studeren in coronatijd en over afstuderen. Klik op 'Read more about Joyce...'. 

Wil je liever een persoonlijk gesprek met een van onze docenten, dan kunnen we daarvoor een afspraak inplannen. Stuur een mail naar ons secretariaat, dan nemen we contact met je op.

Is dit iets voor jou?

Enthousiast? Als je je hierin herkent, past HBO-Rechten bij jou:

  • Je hebt een groot gevoel voor rechtvaardigheid;
  • Je bent geïnteresseerd in de wereld om je heen;
  • Je hebt een mening over maatschappelijke en ethische kwesties, zoals de donorwetgeving of de euthanasiewet;
  • Je stelt vragen;
  • Je kunt je inleven in anderen;
  • Je hebt een goed gevoel voor taal en schrijft graag;
  • Je bent oplossingsgericht en zoekt graag kwesties tot op de bodem uit.

Als je HBO-Rechten leuk vindt, past een van deze opleidingen misschien ook bij je:

Dit is het!

Kom kennismaken
Wil je echt weten hoe het is bij Zuyd? Kom dan proefstuderen. Een eerstejaars student neemt je (online) een dag mee naar alle lessen, werkgroepen en koffiebreaks. Of je volgt een (online) programma dat de opleiding speciaal voor jou heeft samengesteld. Zien we je snel weer?

Kom proefstuderen

Stel al je vragen
We begrijpen dat het soms spannend is om docenten of studenten aan te spreken. Maar geloof ons, je maakt pas echt een goede keuze als je alle vragen hebt gesteld. 

Stel je vraag via Unibuddy

En nu?

Praat erover 
We vertellen je vandaag veel. Praat er daarom de komende dagen over. Praten met anderen kan je helpen bij het kiezen. Praat je liever met iemand van Zuyd over je studiekeuze? Mail dan onze studiekeuzeadviseur via: studiekeuzeadvies@zuyd.nl

Ben je al enthousiast? Schrijf je dan direct in voor de opleiding!

Houd contact
Volg ons op Instagram. Heb je na de open dag vragen? Stel ze via Unibuddy of mail naar het secretariaat.