HBO-Rechten

Deze online open dag is al geweest!

Op zaterdag 28 november kon je hier live presentaties volgen en chatten met studenten tijdens de online open dag. Nu vind je hier video’s over de opleiding. Binnenkort wordt deze pagina aangevuld met delen van de presentaties. Meer weten over de opleiding? Ga naar de opleidingpagina van HBO-Rechten.

Opbouw van de studie

Wat ga je precies doen? Je krijgt les over verschillende thema's en de rechtsgebieden die daar bij horen. In het eerste jaar bespreken we bijvoorbeeld de wet- en regelgeving bij het kopen van een huis. Je leert bijvoorbeeld ook hoe je een goed advies aan de koper schrijft. Hoe je een adviesgesprek voert en hoe je onderhandelt over de verkoopprijs. Elk blok gaat over een ander thema. En bij elk thema past een ander rechtsgebied. Daarnaast is er veel ruimte om praktijkervaring op te doen tijdens de stages. In dit overzicht zie je hoe de opleiding precies is opgebouwd. 

Veel vragen en verrassende antwoorden

We stelden heel veel vragen aan ons panel. Is rechten studeren echt zo droog en moet ik mijn wettenbundel van buiten kennen? Wie is de leukste docent en waar geef jij je geld aan uit in de kantine? Studenten en docenten geven antwoord in korte video's. Zo leer jij hen en de opleiding beter kennen. 

Maak kennis met ons

Liever een-op-een?

Wil je een-op-een met een student praten over de studie en het studentenleven? Daarvoor kun je deze chatmogelijkheid gebruiken. Lees daar ook de blog van Joyce over studeren in coronatijd.

Wil je liever een persoonlijk gesprek met een van onze docenten, dan kunnen we daarvoor een afspraak inplannen. Stuur een mail naar ons secretariaat, dan nemen we contact met je op.

Lees de blog van Joyce over studeren in coronatijd

Werkdag van een jurist

Zit een jurist de hele dag met zijn neus in de boeken? Of staat hij of zij de hele dag in de rechtbank vurige betogen te houden? Deze impressie van een werkdag geeft je een meer realistisch beeld van wat je als jurist zoal doet.

Is dit iets voor jou?

Enthousiast? Als je je hierin herkent, past HBO-Rechten bij jou:

  • Je hebt een groot gevoel voor rechtvaardigheid;
  • Je bent geïnteresseerd in de wereld om je heen;
  • Je hebt een mening over maatschappelijke en ethische kwesties, zoals de donorwetgeving of de euthanasiewet;
  • Je stelt vragen;
  • Je kunt je inleven in anderen;
  • Je hebt een goed gevoel voor taal en schrijft graag;
  • Je bent oplossingsgericht en zoekt graag kwesties tot op de bodem uit.

Als je HBO-Rechten leuk vindt, past een van deze opleidingen misschien ook bij je:

Dit is het!

Kom kennismaken
Een open dag geeft je een goed beeld. Wil je echt weten hoe het is bij Zuyd? Kom dan proefstuderen. Een eerstejaars student neemt je (online) een dag mee naar alle lessen, werkgroepen en koffiebreaks. Of je volgt een (online) programma dat de opleiding speciaal voor jou heeft samengesteld. Zien we je snel weer?

Kom proefstuderen

Stel al je vragen
We begrijpen dat het soms spannend is om docenten of studenten aan te spreken. Maar geloof ons, je maakt pas echt een goede keuze als je alle vragen hebt gesteld. Vraag onze studenten welke vakken het leukst of het stomst zijn. Of ze veel vrienden hebben gemaakt en wat ze van het gebouw of de stad vinden. Vraag onze docenten of je beeld van de opleiding klopt, of je interesses er echt in terug komen. We helpen je al je twijfels weg te nemen. Ga naar de chatroom of stel je vraag een-op-een via Unibuddy.

En nu?

Praat erover 
We vertellen je vandaag veel, heel veel. Praat daarom de komende dagen met iedereen. Vinden je ouders dat deze opleiding bij je past? Wat vinden je vrienden en je mentor? Praten met anderen kan je helpen. Het bevestigt dat je de juiste keuze maakt of laat je andere mogelijkheden zien. Je komt via via vast iemand op het spoor die deze opleiding doet of werkt in het beroep dat jij voor ogen hebt.

Praat je liever met iemand van Zuyd over je studiekeuze? Mail dan onze studiekeuzeadviseur via: studiekeuzeadvies@zuyd.nl

Ben je al enthousiast? Schrijf je dan direct in voor de opleiding!

Houd contact
Wil jij op de hoogte blijven van HBO-Rechten? Volg ons dan op Instagram. En als je de livechat hebt gemist, kun je hier al je vragen stellen. 

Heb je na de open dag vragen? Stel ze via Unibuddy of mail naar het secretariaat.

Kijk rond in ons gebouw...