Business Studies

Deze online open dag is al geweest!

Op zaterdag 13 maart kon je hier live presentaties volgen en chatten met studenten tijdens de online open dag. Nu vind je hier video’s over de opleiding. Meer weten over de opleiding? Ga naar de opleidingpagina van Business Studies.

Open dag gemist? Kijk de volledige livestreamsessie (1 uur) terug:

  • 00.00 min | Opening en quiz (je kunt niet meer deelnemen aan de quiz)
  • 17.00 min | Opleidingspresentatie door teammanager Jack Zweipfenning en student Koen
  • 34.00 min | Q&A met studenten Anne-Pauline, Celine en Xavier onder leiding van Camiel Wolfs
  • 43.30 min | Alumnicoördinator Anne-Marie Sommer in gesprek met afstudeerders Eva en Achraf over het werkveld 

Wat betekent het om Business Studies te studeren?

Jack Zweipfenning, teammanager en Koen, derdejaars student, vertellen je wat onze brede managementopleiding Business Studies inhoudt. Welke lessen krijg je? Hoe zien die lessen eruit? Hoe is het om in Sittard te studeren?

Reis door het eerste jaar van de opleiding

Onze tweedejaars studenten Charelle, Daisy en Femke nemen jou mee op de Reis door de Propedeuse. Zij vertellen je over hun vooropleiding, hoe zij de overstap naar het hbo hebben ervaren en over de sfeer op de opleiding. Daarna nemen ze jou mee in leerjaar 1: wat kun je verwachten per periode, welke vakken krijg je, welke werkvormen gebruik je? Is Business Studies te combineren met een bijbaan of hobbies? Tot slot geven ze je nog wat tips. Bekijk deze video en stel eventuele vragen via de chat.

Begeleiding tijdens de opleiding

Vanaf dag 1 krijg jij de begeleiding die je nodig hebt. Manon Geraedts vertelt wat Persoonlijk Leiderschap inhoudt. Een studieloopbaanbegeleider bekijkt samen met jou hoe jij zo goed mogelijk jouw persoonlijke ontwikkeling en studievoortgang vorm geeft. Waar liggen jouw sterktes en zwaktes en hoe kan jij deze inzetten?

Op stage

In het derde en het vierde jaar loop je stage. Onze stagecoördinator Anne-Marie vertelt je er alles over. Studenten Anne-Pauline en Tom vertellen hoe zijn hun stage ervaren hebben.

Diploma op zak en dan?

Ritchie is in 2020 afgestudeerd. Hij vertelt over zijn baan als hypotheekadviseur bij Obvion. In de tweede video komt Michelle aan het woord. Zij is in 2012 afgestudeerd en werkt als senior recruiter bij Reef.

Docenten aan het woord

In onderstaande video’s vertellen onze docenten over de verschillende vakgebieden die in het eerste leerjaar aan bod komen.

Is dit iets voor jou?

De opleiding Business Studies (voorheen People and Business Management) is de enige brede managementopleiding en leidt jou op voor een leidinggevende of adviserende rol op de werkvloer. Jij verandert en verbetert organisaties. Je kunt een probleem vanuit meerdere invalshoeken benaderen. Met oog voor bedrijf en mens. Precies dat biedt de opleiding. Je wordt een business manager met oog voor personeel of een personeelsadviseur die ook een jaarrekening kan analyseren.

Enthousiast? Schrijf je dan nu in 

Twijfels of toch niet helemaal wat je zoekt? Misschien past een van deze opleidingen ook bij je. Klik op de link en ga naar de open dag:

Dit is het!

Kom kennismaken
Een open dag geeft je een goed beeld. Wil je echt weten hoe het is bij Zuyd? Kom dan proefstuderen. Een eerstejaars student neemt je (online) een dag mee naar alle lessen, werkgroepen en koffiebreaks. Of je volgt een (online) programma dat de opleiding speciaal voor jou heeft samengesteld. Zien we je snel weer?

Kom proefstuderen

Stel al je vragen
Vraag onze studenten welke vakken het leukst of het minst leuk zijn. Of ze vrienden hebben gemaakt en wat ze van het gebouw vinden. Vraag onze docenten of je beeld van de opleiding klopt, of je interesses er echt in terug komen. We helpen je al je twijfels weg te nemen. Zo maak je een goede keuze. Kijk bij het kopje 'live chat' wanneer je met onze studenten kunt chatten.

En nu?

Praat erover 
We vertellen je vandaag veel. Praat er daarom de komende dagen over. Vinden je ouders dat deze opleiding bij je past? Wat vinden je vrienden en je mentor? Praten met anderen kan je helpen. Het bevestigt dat je de juiste keuze maakt of laat je andere mogelijkheden zien. Je komt via via vast iemand op het spoor die deze opleiding doet of werkt in het beroep dat jij voor ogen hebt. Praat je liever met iemand van Zuyd over je studiekeuze? Mail dan onze studiekeuzeadviseur via studiekeuzeadvies@zuyd.nl

Ben je al enthousiast? Schrijf je dan direct in voor de opleiding!

Houd contact
Wil jij op de hoogte blijven van Business Studies? Volg ons dan op InstagramFacebook en LinkedIn. Na de Open Dag nog vragen, neem gerust contact op met business-studies@zuyd.nl.