Vaktherapie

Deze online open dag is al geweest!

Op zaterdag 21 november kon je hier live presentaties volgen en chatten met studenten tijdens de online open dag. Nu vind je hier video’s over de opleiding. Binnenkort wordt deze pagina aangevuld met delen van de presentaties. Meer weten over de opleiding? Ga naar de opleidingpagina van Vaktherapie.

Over de opleiding

Opleidingsmanager Henriëtte Bloemenkamp vertelt je alles wat je wilt weten over de opleiding.

Algemene informatiesessie

Door op de links te klikken kom je in een (digitale) Teams omgeving waarin docent beeldende therapie Ingrid Penzes je alles vertelt over de opleiding. Heb je erna nog vragen? Bezoek dan een van onze interactieve bijeenkomsten.

Kyra neemt je mee

Student Kyra laat je onze vaardigheidslokalen in Heerlen zien. Je ziet de lokalen: beeldend therapie, dans en bewegingstherapie, dramatherapie en muziektherapie.

Neem een kijkje in onze praktijklokalen

Dramatherapie

In deze korte video kun je kennis maken met de therapievorm dramatherapie.

Muziektherapie

In deze korte video kun je kennis maken met de therapievorm muziektherapie.

Beeldende therapie

In deze korte video kun je kennis maken met de therapievorm beeldende therapie.

Dans-Bewegingstherapie

In deze korte video kun je kennis maken met de therapievorm dans-bewegingstherapie.

Anouk over haar werk als vaktherapeut

Anouk heeft bij ons vaktherapie met met de richting Dans- en Bewegingstherapie gestudeerd. In deze video vertelt ze over haar werkzaamheden als Vaktherapeut.

Onderzoek

Er wordt veel onderzoek gedaan binnen de Vaktherapie. De enige hoogleraar Vaktherapie van Nederland werkt in Heerlen: Susan van Hooren heeft een eigen onderzoeksgroep KenVak: Kennisontwikkeling in de Vaktherapie. Zuyd maar ook andere opleidingen Vaktherapie uit het land nemen deel aan in deze onderzoeksgroep. Resultaten uit de onderzoeken worden ingepast in het onderwijs van Vaktherapie Zuyd zodat studenten leren te werken volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten. In bijgaand filmpje vertelt Susan over hoe dansen kan helpen in de behandeling van psychische stoornissen.

In het tweede filmpje komt Suzanne Haeyen aan het woord. Zij is lector Vaktherapie bij persoonlijkheidsproblemen op de HAN in Nijmegen. Vaktherapie Zuyd werkt nauw samen met dit Lectoraat van de HAN. Het lectoraat van Suzanne Haeyen heeft een prachtig filmpje laten maken over Vaktherapie.

Studenten aan de slag

In deze video zie je hoe studenten binnen hun discipline aan de slag zijn met een opdracht.

Is dit iets voor jou?

Enthousiast? Als je je hierin herkent, past Vaktherapie bij jou:

  • Je hebt aanleg voor beeldend, dans-beweging, drama of muziek.
  • Je bent in staat om op verschillende manieren tegen situaties aan te kijken.
  • Je bent flexibel en kunt goed improviseren.
  • Je bent sociaal en hebt inlevingsvermogen.
  • Je hebt mensenkennis en zelfkennis.

Twijfels of toch niet helemaal wat je zoekt? Misschien past een van deze opleidingen ook bij je. Klik op de link en ga naar de open dag:

Dit is het!

Kom kennismaken
Een open dag geeft je een goed beeld. Wil je echt weten hoe het is bij Zuyd? Kom dan proefstuderen. Een eerstejaars student neemt je (online) een dag mee naar alle lessen, werkgroepen en koffiebreaks. Of je volgt een (online) programma dat de opleiding speciaal voor jou heeft samengesteld. Zien we je snel weer?

Kom proefstuderen

En nu?

Praat erover 
We vertellen je vandaag veel. Praat er daarom de komende dagen over. Vinden je ouders dat deze opleiding bij je past? Wat vinden je vrienden en je mentor? Praten met anderen kan je helpen. Het bevestigt dat je de juiste keuze maakt of laat je andere mogelijkheden zien. Je komt via via vast iemand op het spoor die deze opleiding doet of werkt in het beroep dat jij voor ogen hebt. Praat je liever met iemand van Zuyd over je studiekeuze? Mail dan onze studiekeuzeadviseur via studiekeuzeadvies@zuyd.nl.

Ben je al enthousiast? Schrijf je dan direct in voor de opleiding!

Houd contact
Wil jij op de hoogte blijven van Vaktherapie? Volg ons dan op Instagram en Facebook. Wij zijn ook bereikbaar op +31 (0)45 400 63 62 of mail ons: academievaktherapie@zuyd.nl.

Kijk rond in ons gebouw...