Vaktherapie

Deze online open dag is al geweest!

Op zaterdag 20 maart kon je hier live presentaties volgen en chatten met studenten tijdens de online open dag. Nu vind je hier video’s over de opleiding. Meer weten over de opleiding? Ga naar de opleidingpagina van Vaktherapie.

Infos auf Deutsch
Auf die Seite gibt es auch Infos auf Deutsch. Bitte nutze den oberen Menu 'Deutsche Infos'.

Over de opleiding

Opleidingsmanager Henriëtte Bloemenkamp vertelt je alles wat je wilt weten over de opleiding.

Neem een kijkje in onze praktijklokalen

Dramatherapie

Maak kennis met de therapievorm dramatherapie. Tijdens de praktijles vertellen studenten over hun ervaringen. 

Muziektherapie

Maak kennis met de therapievorm muziektherapie. Tijdens deze praktijkles zie je een interview tussen een student en een docent. 

Beeldende therapie

Maak kennis met de therapievorm beeldende therapie. Tijdens deze praktijkles vertellen studenten je over hun ervaringen.

Dans-Bewegingstherapie

Maak kennis met de therapievorm dans-bewegingstherapie. Tijdens deze praktijkles vertellen studenten je over hun ervaringen.

Onderzoek

Er wordt veel onderzoek gedaan binnen de Vaktherapie. De enige hoogleraar Vaktherapie van Nederland werkt in Heerlen: Susan van Hooren heeft een eigen onderzoeksgroep KenVak: Kennisontwikkeling in de Vaktherapie. Zuyd maar ook andere opleidingen Vaktherapie uit het land nemen deel aan in deze onderzoeksgroep. Resultaten uit de onderzoeken worden ingepast in het onderwijs van Vaktherapie Zuyd zodat studenten leren te werken volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten. In bijgaand filmpje vertelt Susan over hoe dansen kan helpen in de behandeling van psychische stoornissen.

In het tweede filmpje komt Suzanne Haeyen aan het woord. Zij is lector Vaktherapie bij persoonlijkheidsproblemen op de HAN in Nijmegen. Vaktherapie Zuyd werkt nauw samen met dit Lectoraat van de HAN. Het lectoraat van Suzanne Haeyen heeft een prachtig filmpje laten maken over Vaktherapie.

Is dit iets voor jou?

Enthousiast? Als je je hierin herkent, past Vaktherapie bij jou:

  • Je hebt aanleg voor beeldend, dans-beweging, drama of muziek.
  • Je bent in staat om op verschillende manieren tegen situaties aan te kijken.
  • Je bent flexibel en kunt goed improviseren.
  • Je bent sociaal en hebt inlevingsvermogen.
  • Je hebt mensenkennis en zelfkennis.

Twijfels of toch niet helemaal wat je zoekt? Misschien past een van deze opleidingen ook bij je. Klik op de link en ga naar de open dag:

Dit is het!

Kom kennismaken
Een open dag geeft je een goed beeld. Wil je echt weten hoe het is bij Zuyd? Kom dan proefstuderen. Een eerstejaars student neemt je (online) een dag mee naar alle lessen, werkgroepen en koffiebreaks. Of je volgt een (online) programma dat de opleiding speciaal voor jou heeft samengesteld. Zien we je snel weer?

Kom proefstuderen

Online event dramatherapie | 7 april
Op woensdag 7 april 2021 organiseren vierdejaarsstudenten een online evenement van 19:00-21:00 uur via Microsoft Teams. Ga in gesprek met verschillende dramatherapeuten en kom meer te weten over je toekomstig beroep! Schrijf je in door te mailen naar: dramatherapie.evenement@hotmail.com en ontvang de link. 

En nu?

Praat erover 
We vertellen je vandaag veel. Praat er daarom de komende dagen over. Vinden je ouders dat deze opleiding bij je past? Wat vinden je vrienden en je mentor? Praten met anderen kan je helpen. Het bevestigt dat je de juiste keuze maakt of laat je andere mogelijkheden zien. Je komt via via vast iemand op het spoor die deze opleiding doet of werkt in het beroep dat jij voor ogen hebt. Praat je liever met iemand van Zuyd over je studiekeuze? Mail dan onze studiekeuzeadviseur via studiekeuzeadvies@zuyd.nl.

Ben je al enthousiast? Schrijf je dan direct in voor de opleiding!

Houd contact
Wil jij op de hoogte blijven van Vaktherapie? Volg ons dan op Instagram en Facebook. Wij zijn ook bereikbaar op +31 (0)45 400 63 62 of mail ons: academievaktherapie@zuyd.nl.