Gezondheidszorg en Welzijn

Welkom bij Gezondheidszorg en Welzijn!

Welkom bij Gezondheidszorg en Welzijn! Leuk je te zien in onze digitale omgeving. Op deze pagina krijg je een indruk van welke opleidingen Zuyd biedt op het gebied van zorg en welzijn. Laat je door deze pagina inspireren door het bekijken van de domeinpresentatie of een van de andere video’s. En wie weet… tot ziens bij Gezondheidszorg en Welzijn!

Onze opleidingen

Het domein Gezondheidszorg en Welzijn telt 8 bachelor opleidingen die verdeeld zijn over 3 locaties. Er studeren in totaal bijna 4.000 studenten aan deze opleidingen. Elke opleiding kent een eigen persoonlijke sfeer en karakter, en studenten en medewerkers voelen zich verbonden met de opleiding. Meer weten over de gezondheidszorgopleidingen? Bekijk de opleidingspagina op onze website:

Dit moet je even bekijken...

 

Docente Miekie van Heugten vertelt je over studeren en werken binnen het domein Gezondheidszorg en Welzijn.

Sfeerimpressie van de verschillende lokalen en lesvormen

Wat betekent het om bij ons te studeren?

Theorie en praktijk
Studeren aan een van onze opleidingen betekent een flinke dosis theorie, die onderbouwd is door onderzoek. En daarnaast  is er veel praktijkonderwijs. Je oefent in onze goed uitgeruste vaardigheidslokalen, maar ook in de echte beroepspraktijk tijdens stages en praktijkopdrachten. Je leert vanaf de start hoe belangrijk samenwerken met andere professionals is. Je leert daarom dan ook samen met studenten van je eigen opleiding als van andere (zorg) opleidingen.

Topopleidingen
Het betekent ook dat je komt studeren bij een kwalitatief goede opleiding. Maar liefst 4 van onze opleidingen ontvingen het predicaat Topopleiding in de Keuzegids HBO 2022. Dit zijn de opleidingen Verloskunde, Ergotherapie, Logopedie en Vaktherapie.

Ben jij gemaakt voor de zorg?

De campagne Ikzorg gaat in op de mogelijkheden die er zijn in de zorg. En... zorg jij ook?

Iets voor jou?

Ligt jouw interesse bij:

  • nieuwe ontwikkelingen in zorg en welzijn
  • gezond leven en een gezonde samenleving
  • vitaal leven
  • mensen helpen
  • toepassing van technologie
  • behandelen of zorg verlenen
  • samenwerken

En jij daarnaast: 

  • persoonlijke begeleiding belangrijk vindt
  • wilt werken in een dynamische sector met goede baankansen, en
  • wilt studeren aan een topopleiding.

Dan zit je goed bij de opleidingen van Gezondheidszorg en Welzijn van Zuyd!

Verkort vwo traject

Ben je vwo’er, dan kun je je opleiding misschien in minder tijd afronden zodat je al na 3 jaar kunt doorstromen naar een master. 

In onderstaande video hoor je alles wat je moet weten over dit verkorte traject. 

Heb je na het bekjiken van de video nog vragen over dit traject? Neem dan contact op met esther.bols@zuyd.nl

Bekijk de video

En nu?

We helpen je graag bij het maken van jouw keuze. Je kunt altijd contact opnemen met ons via de contactgegevens op deze pagina of bekijk de pagina hulp bij studiekeuze op onze website.

Heb je een interessante opleiding gevonden en wil je ontdekken of deze ook écht bij je past? Of twijfel je juist tussen twee studies? Kom dan een dag (online) meelopen.

Meer over meelopen

Contact

Al je vragen en opmerkingen kun je mailen naar zorgenwelzijn@zuyd.nl. Wil je na vandaag liever telefonisch met iemand spreken? Bel dan naar 088-9893 0000. 

Je kunt ook altijd chatten met onze buddies in een 1-op-1 gesprek. Buddies zijn studenten die je graag helpen met je studiekeuze. 

 

Start de chat